Reklamy w naszym serwisie nie są takie złe!
To dzięki nim masz darmowy dostęp do naszych treści.
Prosimy, nie zmuszamy, odblokuj wyświetlanie reklam w naszym serwisie!
v.1.0.3.1

Dowiedz się, jakie są korzyści z jedzenia jabłek.

Jabłka to owoce niskokaloryczne, które wspomagają kuracje odchudzające – jedno jabłko to zaledwie 55 kalorii.
Owoc ten jest bogaty w witaminy, składniki mineralne (żelazo, potas, magnez, cynk) i błonnik.
Obecne w jabłkach witamina C i flawonoidy to przeciwutleniacze. Zwalczają wolne rodniki, które negatywnie oddziałują na komórki organizmu. Antyoksydanty te działają moczopędnie i przeciwzapalnie. Wywierają też dobroczynny wpływ na naczynia krwionośne.
W jabłkach znajdziemy również poprawiającą wzrok witaminę A oraz witaminę K, która wpłynie pozytywnie na krzepliwość krwi. Dzięki zawartości potasu jabłka poprawią pracę serca i pomogą zapanować nad wahaniami ciśnienia krwi. Ponadto jedząc jabłka, dostarczymy również wapń, fosfor oraz kojący nerwy magnez.

Korzyści płynących z jedzenia jabłek:

*Zawierają wapń-dzięki temu, że zawierają wapń, jabłka wzmacniają zęby, włosy i paznokcie,
*Mają w sobie błonnik,
*Są sycące,
*Podnoszą odporność,
*Zawierają pektyny,
*Działają moczopędnie,
*Są źródłem kwercetyny.





Z jabłek produkuje parę rodzajów alkoholów, wśród których wymienić można:
*Cydr,
*Calvados,
*Aperitif pommeau.
Jeżeli artykuł Ci się spodobał, polub nas na Facebook'u!
Komentarze : 0
Natalka
1

Najnowsze od Natalka